torsdag 10. januar 2013

Rillegenser i Hexa


Det finnes flere oppskrifter på fine rillegensere i Hexa med dobbel tråd, men jeg var nysgjerrig på hvordan det ville bli med bare en tråd. Ville det bli for store hull, ville det se slaskete ut? Svaret er nei på begge og jammen tror jeg ikke at jeg har fått en ny favorittgenser ♥Hexa er en stor favoritt om dagen, det er en fryd å strikke med og en sann DRØM å ha på kroppen! Mykt og godt, klør ingen ting og så lunt og deilig uten at det blir for varmt. Herlig ♥

Jeg ville ikke ha søm i siden på denne, derfor strikket jeg forstykket og bakstykket i ett på rundpinne. Vil dere ha oppskriften har jeg skrevet den under her - det gikk med 7 nøster Hexa til denne og størrelsen tilsvarer størrelse S. Vil du ha den større eller mindre justerer du bare maskeantallet.

Oppskrift:

Legg opp 120 masker på pinne nr. 8 og strikk 1 rett og 1 vrang 6 omganger. Strikk så riller (annenhver omgang rett og vrang) til ønsket lengde, jeg stoppet etter 40 cm. Fell 8 masker i hver side. Legg til side og strikk ermene.

Legg opp 26 masker til ermene og strikk 1 rett og 1 vrang i 6 omganger. Strikk rett frem og tilbake eller strikk riller på rundpinne som på bolen. (Jeg strikket ermene frem og tilbake og sydde sammen tilslutt fordi jeg syntes at overgangene mellom strømpepinnene syntes så godt på den vrange omgangen spesielt.) Etter 15 riller begynner du å øke 2 masker på undersiden av ermene, hver 4. rille på en rett omgang, til du har 40 masker. Strikk til ermen er passe lang for deg, min målte 50 cm. Fell 8 masker midt under ermene.

Sett alle maskene sammen på en rundpinne og strikk 3 omganger uten felling. Sett merker i midten mellom alle sammenføyningene mellom arm og forstykke/bakstykke, totalt 4 stk.  Fell raglan på annenhver pinne, på en rett omgang: FØR merket tar du en løs av, strikker den neste og drar den løse over. ETTER merket strikker du to rett sammen. Det blir 8 masker mindre for hver felling. Gjenta til du har igjen 58 masker og fell av. Sy sammen hullet under ermene og genseren er ferdig.

Jeg laget ikke halsfelling eller halskant på denne heller, og synes det blir veldig kult i grunn!

Om du prøver oppskriften - lykke til! Spør om du lurer på noe :-)
Merete

29 kommentarer:

 1. Kjempefin rillegenser!
  Hexa er et deilig garn, strikker gjerne en genser i det :o)
  Takk for oppskrift og inspirasjon!
  Nina

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig hilsen:-)
   God helg til deg!

   Slett
 2. Ser bare såååå deilig ut :D
  Hexa har jeg ikke strikka av enda, men det må vel bli et plagg eller.... etterhvert, garnet er jo bare supermykt :D

  Sees snart :) Ha det godt så lenge :D

  En av Sisselene i Maura :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du noe å glede deg til:-)

   God helg!

   Slett
 3. Å, så nydelig den var! Tuusen takk for oppskrift ♥ Har lagret den ;)
  Fine bilder! :)

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt at du synes det:-) Takk og takk!

   God helg!

   Klem

   Slett
 4. Skal si du er produktiv på genserfonten! Veldig inspirerende! Og her sitter jeg med kaputt skulder og kan ikke strikke en maske...
  Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har blitt noen i det siste - men så går det jo så fort med store pinner.. Jeg har alltid hatt planer for fremtidige prosjekter i hodet, men etter at jeg ble omringet av garn og fine farger hele dagen har det endret seg - nå er jeg ENDA mer ivrig på å få ferdig det jeg holder på med, for jeg har så mye jeg vil lage. Må prøve å leve mer i nuet med pinnene og nyte enda mer :-)
   God bedring til deg, håper du blir raskt bedre!! God helg :-)

   Slett
 5. Stilig! Og takk for oppskrift - sånn flaks at jeg også er str s :) (Nå er vel du riktignok en halvmeter lenger enn meg eller så, men det skal det vel la seg gjøre å kompensere for.)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Halvmeter var vel å ta litt i:-) Lengden justerer du enkelt vet du!
   God helg:-)

   Slett
 6. Hei. Kjempe fin ganger. Fikk lyst å strikke den, men må nok opp i størrelse. Tror medium skulle være ok. Hvor mange masker tror du da jeg trenger?
  Takk på forhånd. Hilsen Nina, Tromsø

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nina, takk for hyggelig kommentar:-)
   Jeg tenker at 10 masker ekstra vil være passende til M. Ermene må du se om du legger på 2-4 masker når du skal legge opp, eller om du lar de være som på S
   Lykke til!
   mvh Merete

   Slett
 7. Hei, hvis den skal strikkes i XL, hvor mange nøster / masker ser du for deg at man bør ha da? Jeg vil gjerne også strikke den litt lenger. Veldig fin genser!

  SvarSlett
 8. Hei og takk for hyggelig tilbakemelding:-) Jeg tenker at du kan forsøke med 160 masker, men det kan være den blir for stor da. Det jeg anbefaler deg er å legge opp et maskeantall og etter noen omganger ta halvparten av maskene på en pinne nr. 2, så trer du på deg genseren og ser.. Antall nøster; jeg antar 11 stk i og med at du ønsker den lengre også. Hilsen Merete

  SvarSlett
 9. Tusen takk for oppskrift. Jeg måtte prøve meg på denne, både datteren min og jeg likte den kjempegodt. Og det ble en fin genser til henne! Har publisert den på bloggen min i dag og lenket til deg :) Mvh Maja

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Maja! Den ble utrolig fin, også så fin farge!! :-)

   Slett
 10. Kunne du ha målt framstykke av genseren din?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Den er nå 54 cm lang - etter maaaaange dagers bruk :-) Har seget ca 5 cm tenker jeg.

   Slett
 11. Denne genseren ser skikkelig deilig ut!

  SvarSlett
 12. Genseren ser rett og slett helt hærlig ut!! Trur nok at æ må prøve denne utover høsten ;)

  SvarSlett
 13. Hei du, den er jo prikk lik min!
  Maskedilla
  (Hexa garn: natur, bol: 120 m, ermer: 26 m, lengde: 40 cm, feller av 8m til ermer, øker 2 m under ermet hver 4.omg, ca. 50 cm lange ermer, raglanfelling etc.etc.)
  Setter pris på om du linker.

  SvarSlett
 14. Hei Katrine, dersom du mener at jeg har kopiert din oppskrift og later som den er min er ikke det riktig. Jeg har strikket denne til meg selv mens jeg har prøvd den underveis. Maskeantallene er jo ganske standard og jevne partall er enkelt å jobbe med, derfor er det vel fort at det blir mye av det samme :-) Veldig fin blogg du har!

  SvarSlett
 15. Javel. Det var bare så rart at alle tallene og målene var prikk like, bortsett fra at jeg brukte pinne 9.
  Men vi har vel tenkt helt likt da :) Genseren "vår" er jo heller ikke så veldig original :)

  SvarSlett
 16. Ble den også videre eller har den bare blitt lengre?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Uff, jeg har ikke sett kommentaren din før nå, beklager! Den har ikke blitt noe særlig videre synes jeg, kun litt lengre
   mvh Merete

   Slett
 17. Hei

  Kjempefin

  jeg har også strikket den slik, strikket flere rillegenser i hexa enkel tråd og det går helt fint

  og med samme maskeantall -:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tone, morsomt å høre:-) Den holder seg så fint også, ikke sant?
   Ha en fin dag!
   mvh Merete

   Slett
 18. Hei. Akkurat dette jeg var på jakt etter. Ser det er en stund siden dette innlegget men håper på svar allikevel. Om jeg velger pennestrøk 7 istedenfor 8 hvor mange masker må jeg legge opp da tror du? Og har det noe å si på str om jeg strikker glattstrikk istedenfor riller? På forhånd takk for svar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne-Britt:) Du må nesten prøve deg frem og se, du må nok ha litt flere masker om du går ned til pinne 7. Glattstrikk istedenfor rillestrikk går for det samme. Lykke til!

   Slett

Jeg setter veldig pris på at du tar deg tid til å legge igjen en liten kommentar:-) Tusen takk!