mandag 15. oktober 2012

Min versjon av Skappeljakken


 
 
 
Først trodde jeg ikke at jeg skulle henge meg på Skappelgenser/jakkebølgen, men så gjorde jeg det likevel - og nå vil jeg lage flere jakker, og gensere!! Så herlig og myk, enkel å bruke til alt mulig av klær i skapet, og ikke minst: Det går så fort!!
 
Jeg brukte 6 nøster Sandnes Mini Alpakka og 4 nøster Kidsilk Haze, begge i nærmest identiske burgunderrød farge. Pinne nr. 6 istedenfor nr. 7 pga Kidsilk Haze er litt tynnere enn Iris Alpakka og Faerytale, det passet fint.
 
I halsen skrådde jeg den litt så den ikke skulle "velte" utover, jeg laget ikke krage som Dorthe Skappel gjorde på sin. En annen justering jeg gjorde var at jeg sydde på lommene til slutt istedenfor å strikke de inn i jakken - enkelt og greit, og litt tøft synes jeg.
 
Ermene er ikke så lange da jeg synes det er mer praktisk, og jakken blir litt mindre hengete. Smak og behag!
 
Ellers er bakstykket lengre enn forstykkene og med en liten splitt i siden. Veldig fint!
 
Det kommer flere nye farger av Iris Alpakka snart, og en ny beige (litt brunere enn kamel) tror jeg blir til genser :-)
 
Ønsker alle en super uke - med masse håndarbeidskos inne nå når det begynner å bli kalt ute :-)
Merete
 
 
EDIT: Litt informasjon om hvordan jeg laget jakken:
 
Jeg la opp 80 masker på pinne nr. 6 og strikket vrangbord i 4 cm. Så fortsatte jeg i rillestrikk. På forstykkene og ermene la jeg opp 40 masker.
Først strikket jeg bakstykket så langt jeg ville ha det. Så laget jeg to like forstykker til det er 16 riller kortere enn bakstykket. Da felte jeg en maske i den ene siden ved å strikke en maske og ta de neste to sammen. Dette gjentok jeg i samme side til jeg hadde 28 masker igjen. Så felte jeg av. På ermene økte jeg en maske i hver side hver 5. rille til jeg hadde 52 masker. Jeg ventet til jeg hadde 15 riller med å begynne økningene.
Lommene: Jeg la opp 20 masker og strikket en passe stor lapp og sydde på ganske langt ned på jakken.
 
Veldig enkelt!
 
 
 
 


35 kommentarer:

 1. Kjempeflott, likte versjonen din :)

  SvarSlett
 2. Hei, så fin den var.

  Har dus lyst til å legge ut oppskriften? eller ihvertfall info om hvordan du strikket fronten?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takk for det:-)
   Ja, jeg kan godt legge ut informasjon om fronten - editerer innlegget og skriver det nederst
   mvh Merete

   Slett
 3. Veldig fin! Denne må nok krangle om plassen på strikkelista mi med Farmen-genseren og Marius... Så mye fint å strikke, så lite tid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, jeg vet - listen er liksom alltid litt for lang ifht tiden :-)

   Slett
 4. Jättefin! gillar färgen, vilken färg har du på alpakan?
  Jättefin butik oxå :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Fargen på Mini Alpakka er 4554 og på Kidsilk Haze 595
   mvh Merete

   Slett
 5. Er jakken like enkel å strikke som genseren, og hvordan gjør du det? Jeg elsker å strikke, men alt er selvlært, og jeg greier liksom ikke å se for meg hvordan jeg skal gjøre det, så setter enorm pris på tips, og forresten, elsker jakken og fargen, den er dødsfin:)

  klem Nina.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, den er like enkel som genseren. Jeg legger en beskrivelse nederst i innlegget. Bor du på østlandet må du gjerne komme innom butikken i Gjerdrum så viser jeg deg gjerne litt om du ønsker det :-)
   mvh Merete

   Slett
 6. Tusen takk for innlegget med oppskrift:)

  Jeg bor i Oslo, og det er kanskje ett stykke unna, ellers skulle jeg gjerne kommet, du har en veldig fin blogg, og butikken din ser hetl utrolig ut.

  Nina.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig. Det er bare 30 minutter med bil fra Oslo, så det er ikke langt :-) 7 minutter fra Skedsmokorset på vei mot Gardermoen om du kommer sørfra.
   Ha en fin dag!

   Slett
 7. Den er altså veldig, veldig lekker. Har kapitulert og begynt på en genser i tynn ull og Air, med litt mer fasong enn dorthe sin, men det er mye mulig jeg må prøve meg på den jakka også...

  SvarSlett
 8. koselig og fin jakke i høstens IN-farge!
  Rillestrikk er bare så fint, både før og etter Skappel :O)
  Jakken ser kjempedeilig ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig - rillestrikk er alltid fint:-)

   Den er så deilig, tror ikke jeg har hatt en så god jakke før!
   Ha en fin dag!

   Slett
 9. Denne jakken tror jeg er den fineste versjonen jeg har sett av skappeljakken el genseren. Har veldig lyst å strikke lik, men ingen strikkebutikk i nærheten fører Rowan garn. Vet du om et alternativ m tilnærmet lik farge? Eventuelt kan du sende meg? Likte så utrolig godt den fargen du har brukt! Mvh Tone M

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Så hyggelig å høre at du likte den så godt! Jeg får ny leveranse av denne fargen så snart leverandøren får den inn på lager igjen, og da kan jeg gjerne sende til deg. Send meg en epost på merete@nostesjel.no dersom du ønsker det:-) Jeg vet ikke om noen andre leverandører enn Rowan som har denne fargen i den pusete varianten, men den tynne alpakkaen er fra Sandnesgarn som finnes mange steder i landet. Du kunne kanskje ha strikket med to tråder av enten Mini Alpakka eller vanlig Alpakka? (fargen finnes i begge garntypene)
   Lykke til! mvh Merete

   Slett
 10. Kor lang er bakstykket ditt ? Cm? Eller riller ? Kjempe fin ,driver å strikker på mitt bakstykke nå

  SvarSlett
 11. Hei! Da jeg strikket den målte jeg bakstykket til å gå litt nedenfor baken, men den har strekt seg og blitt en del lengre. Hvis du vil ha den som en god halvlang jakke anbefaler jeg deg å ikke strikke den lengre enn akkurat under baken, for etter litt bruk da skulle den bli passe lang. Antall cm kommer veldig an på hvor lang du er - mål på deg selv med bakstykket på ryggen, det blir best:-)
  God jul!

  SvarSlett
 12. Hvilen størrelse er jakka?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, det er litt vanskelig å si hvilken størrelse den er. Jeg bruker str. S-M i vanlige klær. Denne jakka er ganske så stor og har blitt litt lengre etter at jeg har brukt den en stund. Jeg la opp 80 masker på bakstykket og 2 x 40 cm på forstykkene, men brukte pinne nr. 6 pga garnvalg
   Lykke til!
   mvh Merete

   Slett
 13. Kjempeflott jakke. Takk for informasjon om den. Fineste jeg har sett og likte så godt kanten din mot halsen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, så hyggelig at du synes det :-) Jeg elsker den, og bruker den MYE!
   Ha en fin dag!

   Slett
 14. Hei :)

  Kjempefin jakke! Er det mulig å "bestille" en ferdigstrikket av deg?
  Jeg kan ikke strikke, og har sååå lyst på sånn jakke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg har dessvere ikke kapasitet til å strikke på bestilling for tiden - håper du finner noen som kan lage den til deg:-)
   mvh Merete

   Slett
 15. Hei. Har du oppskrift på jakken?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Se nederst i innlegget, der finner du oppskriften :-)
   mvh Merete

   Slett
 16. Hei! Veldig fin jakke. Skal jammen meg strikke en selv. Hvor mange garnnøster ende du opp med å bruke?

  Gjertrud

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gjertrud, og takk for hyggelig kommentar:-) Jeg brukte 6 stk Mini Alpakka og 4 stk Kid silk haze. mvh Merete

   Slett
 17. Så fin! Hvordan feller du av bakstykket?
  Hilsen Live

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Live! Tusen takk:) Jeg felte bare rett av;)

   Slett
 18. På ermene, strikket du på rundpinne/strømpepinner eller fram og tilbake?

  SvarSlett
  Svar
  1. Frem og tilbake, så sydde jeg de sammen midt under til slutt:-)

   Slett

Jeg setter veldig pris på at du tar deg tid til å legge igjen en liten kommentar:-) Tusen takk!